top of page

Suomalaiskuljettajille palkintokorokesijoituksia Barcelonan kilparadalta

Eilen lauantaina kosteassa kesäkelissä ja tänään upeassa auringonpaisteessa ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa kokonaan suomalaiskuljettajien miehittämä autokunta nappasi upeasti kaksi palkintokorokesijoitusta ja niiden myötä nousi sarjatilanteessa sen kolmannelle sijalla kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Lauantain PRO-AM -luokan hopea ja sunnuntain pronssisija oli tavoitteiden mukainen tulos niin kuopiolaiselle Elias Niskaselle kuin jyväskyläläiselle Mikko Eskeliselle, jotka jo 10 päivän päästä Belgian SPA-Francorchampsin kilparadalla jatkavat kilpailemista Euroopanmestaruussarjan mitaleista.


Lauantain kostean kelin rengasloton päätteeksi suomalaiskaksikko juhli kilpailukauden parhainta tulosta kun pistepussiin lisättiin toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet. Vastaavasti sunnuntain kuivan kelin osakilpailussa ei suomalaiskaksikolla ollut mahdollisuuksia haastaa puolalaisia sarjajohtajia Karol Baszia ja hänen tiimikaveri Andrew Lewandowskia eikä italialaista Lorenzo Bomtempelliä, joka brasilialaisen tähtikuljettaja Victor Coelho Franzoni da Silvan kanssa menivät maisemaan. Silti kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet riittivät nostamaan suomalaiset sarjan pronssisijalle ja siten pitää heidät mukana mitalikamppailussa.


- Lauantaina sattui ja tapahtui sen verran, että hopeasija oli enemmän kuin osasimme odottaa ja vastaavasti Barcelonan toinen osakilpailu oli ns. sunnuntai-ajelua kolmannesta sijasta. No mutta kaikissa osakilpailuissa ollaan auto tuotu maaliin vähintäänkin neljännellä sijalla ja siten sarjatilanteen kolmas sija on täysin ansaittu, Elias Niskanen kertoo.


- Palkintokorokesijoitusten juhlat on jo juhlittu ja siten työ seuraavaan eli SPA-Francorchampsin osakilpailuun on jo alkanut kun seuraavaksi saksalainen Leipert Motorsport tiimimme huoltaa kilpurin ja me kuljettajat tiiviisti istumme simulaattoreissamme seuraavan viikon ajan myös siksikin, että edessä on Suomen viranomaisten suosittelemat koronatestit ja omaehtoiset karanteenit, joista sitten suoraan lähdetään Belgiaan jatkamaan kilpailukautta sekä myös seuraamaan 25 tunnin GT-autojen kestävyyskilpailua. On hienoa, että olemme asiat tehneet oikein ja siten kilpailukaudelle asettamamme tavoitteet on tähän asti saatu toteutettua, moninkertainen sarjan EM- ja Aasian ratasarjan mitalisti Mikko Eskelinen jatkaa.


Yleiskilpailun voitosta käytiin hieno taistelu, jossa sinivalkoisin silmin katsottuna ratkesi jo lämmittelykierroksella kun mäntsäläläläisen Patrick Kujalan brittiläinen tiimikaveri Dean Stoneman kolaroi toisenkanssakilpailijan kanssa sillä seurauksella, että tuomaristo antoi heille varikon läpiajorangaistuksen. Sen myötä Kujala jäi yleiskilpailussa neljänneksi ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja hänen italialaisen tiimikaveri Kevin Gilardonin voittaessa kilpailun. Eskelinen ja Niskanen olivat yleiskilpailun yhdenneksitoista nopeimpia.

(teksti ja valokuvat: Jani Kekoni)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Lauantain

10.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), 22

kierrosta

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +7,421sek

3. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +59,244sek


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Sunnuntain

11.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 27 kierrosta

2. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), +7,467

kierrosta

3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +54,952sek


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 6/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 88 pistettä

2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 64 pistettä

3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 58 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä

7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

8. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä

Comentários


bottom of page