top of page

Elias Niskanen Lamborghinilla Italian GT Cup Sprint ratasarjaan

Elias Niskanen Lamborghinilla Italian GT Cup Sprint ratasarjaan - Suomalaiskuljettaja jakaa ajovuoron slovenialaisten kanssa


Neljä vuotta sitten kuopiolainen Elias Niskanen, 23, kilpaili hopeamitalin arvoisesti Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa. Sen jälkeen hän ensiksi vuonna 2022 juhli SuperCars GT4 Iberia ratasarjan Mestaruutta ja seuraavana vuonna niukasti jäi saman sarjan hopealle. Nyt kilpailukaudella 2024 hän palaa 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2-auton rattiin ja hakee menestystä Italian GT Cup Sprint ratasarjasta kahden slovenialaisen kuljettajan tiimikaverina.


- Olin vielä kuukausi sitten 99% varma, että en tällä kilpailukaudella tule missään kilpailemaan. Kuitenkin kun kahden vuoden aikainen tiimini, slovenialainen Lema Racing tarjosi minulle sopimusta heidän uuden Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2 auton ratissa niin vaikea oli kieltäytyä. Tulen samalla toimimaan ajoparieni valmentajana niin testipäivissä kuin muissa kilpailuissa missä he keskenään ajavat, Niskanen kertoo.


Kokeneen suomalaiskuljettajan valmennettavina on rata-autoilussa vasta yhden kokonaisen kilpailukauden Mercedes AMG GT4-autolla ajaneet slovenialaiset Andrej Lah ja Matej Košic. Niskanen ajaa kaikki Italian GT Cup Sprint ratasarjan kahdeksan 50 minuutin mittaista osakilpailua ja slovenialaiset vuorottelevat kuopiolaisen tiimikaverina.


- Henkilökohtainen tavoiteeni on asetettu tuloslistojen kärkeen ja sitä kautta sarjan Mestaruuteen. Mutta täytyy samalla myös olla realistinen, koska amatööriluokan tiimikaverini saavat nyt alleen todellisen raketin kilpailuihin, joissa ajaa yli 40 muuta vastaavanlaisella autolla ajavaa autokuntaa. Toisaalta minut on tähän projektiin haluttu mukaan nimenomaisesti kehittämään tiimikaverieni vauhtia, joten odottavaisin mielin suuntaan minulle entuudestaan täysin tuntemattomille radoille, Niskanen kertoo.


Italian GT Cup Sprint ratasarjan jokainen osakilpailuviikonloppu sisältää kaksi tunnin mittaista harjoitusta, kahdet aika-ajot ja kaksi 50 minuutin mittaista osakilpailua. Lema Racing valmistautuu kilpailukauteen nyt viikonloppuna Unkarin Balaton Parkin radalla, jossa slovenialaiset ajavat Elias Niskasen valmennuksessa kansallisen harjoituskilpailun.

(teksti ja kuvat: Jani Kekoni)


Elias Niskasen kilpailukauden 2024 kalenteri:

- 03.-05.05.2024 - Misano

- 30.-31.05.2024 - Imola

- 23.-25.08.2024 - Mugello

- 04.-06.10.2024 - Monza


Elias Niskasen Autourheilu-uran parhaimmat saavutukset

- 2023 - SuperCars GT4 Iberia - HOPEAA

- 2022 - SuperCars GT4 Iberia - MESTARUUS

- 2020 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja - HOPEAA

- 2019 - AFR Asian Formula Renault -sarja - NELJÄS

- 2018 - Formula Ford Finland Cup - MESTARUUS

- 2016 - Formula Ford SUOMENMESTARUUS

- 2015 - Formula Ford SM-sarja HOPEAA

- 2012 - Kartingin KF6 Challenge sarja HOPEAA


Comentarios


bottom of page