top of page

Elias Niskasen ja Mikko Eskelisen palkintokorokeputki jatkui Ranskan Paul Ricardilla

Elias Niskasen ja Mikko Eskelisen palkintokorokeputki jatkui Ranskan Paul Ricardilla - Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan mitalisijoitus varmistui


Etelä-Ranskan Paul Ricardin auringonpaisteessa ajetussa kuluvan kilpailukauden toiseksi viimeisessä Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailussa nähtiin jälleen upeaa suomalaismenestystä kun kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat järjestyksessään seitsemännen PRO-AM -luokan palkintokorokesijoituksen yhdeksästä ajamastaan osakilpailusta.


620 hevosvoimaisella Lamborghini Super Trofeo EVO autolla ajanut sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta lähti kilpailuun ilman suurempia tulostatavoitteita kun PRO-AM luokan tulevat puolalaiset sarjamestarit Karol Basz ja Andrzej Lewandowski olivat jo tittelinsä aikaisemmin varmistaneet. Näin Niskasen ja Eskelisen rooliksi jäi vain hopeamitalin kannalta pahimman italialaisen kanssakilpailija Lorenzo Bontempellin autokunnan voittaminen.


Koska 50 minuutin kilvanajon päätteeksi pistepussi kasvoi kaksi mestaruuspistettä Bontempelliä enemmän, on suomalaisilla sunnuntaina aihetta juhlaan kun kilpailukausi huipentuu sunnuntai-aamupäivällä ajettavassa kauden päätösosakilpailussa; Finaalikilpailun jälkeisessä palkintogaalassa heidät tullaan palkitsemaan joko EM-hopea tai -pronssimitalilla.


- Kuluvan kilpailukauden aikana on tullut selväksi, ettei meidän lisäksi kenelläkään muulla ole ollut mitään asiaa puolalaisten sarjajohtajien vauhtiin. Tänäänkin he suvereenisesti voitti luokkamme samalla kun me taistelimme hopeasijasta. Kuitenkin se taistelu ratkesi kuljettajanvaihdossa kun teimme alokasmainen virheen kuljettajan vaihdossa; Rattilukko napsahti kiinni ja sitä avatessa aikaa paloi 12 ylimääräisen sekunnin verran. Vaikka siinä hävittiin kakkossija niin kilpailukauden seitsemänteen palkintokorokesijoitukseen ja kymmeneen mestaruuspisteeseen pitää olla tyytyväinen, Eskelinen kertoo.


- Mikko ajoi ajovuoronsa mallikkaasti ja toi auton minulle aivan PRO-AM luokan hopeasijassa kiinni. Hyppäsin ohjaamoon ja ihmettelin kun ratti ei liikkunut mihinkään. Sitä vikaa selvittäessä ja rattilukon avaamisessa paloi 12 piinaavan pitkää sekuntia ja kun maalissa hopeasija hävittiin 13 sekunnilla niin kieltämättä kyllä syö miestä varsinkin siksi, että tänään tiimi antoi minulle vapaat kädet näyttää osaamistani. Silti nopeasti keräsin itseni ja sain omalla ajovuorolla hyvin eroa kurottua umpeen, mutta kuitenkin tuo harmillinen virhe söi mahdollisuuden kahteen lisäpisteeseen. No mutta huomenna aamusta sitten vielä kerran uusi yritys, itsevarmuutta puhiseva Niskanen jatkaa.


Niskasen ja Eskelisen lisäksi kilpailussa ajoi myös kolmas suomalaiskuljettaja kun 16-vuotias tamperelainen Luka Nurmi teki erittäin mallikelpoisen debyytin kansainvälisessä GT-ratasarjassa. Espanjalaisen tiimikaverinsa kanssa ajanut Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan mestari kärsi tiimikaverinsa spinnauksesta ja sen myötä hän toi auton maalilipulle yleiskilpailun 13. sijalla Eskelisen ja Niskasen ollessa koko kilpailun 11. nopein autokunta.


(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Kekoni, Lamborghini Squadra Corse)


Kilpailukauden huipennus ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 10:10. Koostelähetys sarjan edesllisestä eli SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonlopusta on nähtävissä sunnuntaina 15.11.2020 klo 10.35 C More MAX TV-kanavalla.


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 14.11.2020, Lauantain

kilpailu, PRO-AM, Top-4

1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta

2. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +28,632sek

3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +41,734sek

4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +52,363sek


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 9/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 126 pistettä

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 85 pistettä

3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 73 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Bronislav Formanek (CZE), 29 pistettä

7. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä

8. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

9. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 18,5 pistettä

10. Jakub Knoll (CZE), 17 pistettä

11. Josef Zaruba (CZE), 12 pistettä

12. Massimo Ciglia (ITA), 8 pistettä

Comments


bottom of page