top of page

Niskaselle ja Eskeliselle kaksi palkintopallisijotusta Spasta.

Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitukselle SPA-Francorchampsissa - Suomalaiskaksikko tiukasti kiinni EM-hopeamitalissa


Legendaarisella Belgian SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailussa saavutettiin erinomaista suomalaismenestystä kun Olli Kangas nappasi tapahtumarikkassa kilpailussa yllätysvoiton ja kuopiolainen Elias Niskanen jyväskyläläisen tiimikaverinsa Mikko Eskelisen kanssa pokkasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeeen alimman sijan. Niiden myötä Eskelinen ja Niskanen ovat tiukasti kiinni Euroopanmestaruussarjan hopeamitalissa kun ajamatta on enää yksi osakilpailuviikonloppu.


Perjantain ensimmäisessä 50 minuutin mittaisessa kilpailussa Eskelinen ja Niskanen ajoivat PRO-AM luokan hopealle ja vastaavasti Kangas saman luokan pronssille. Lauantain kilpailussa Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kuuluva Elias Niskanen erinomaisesti haastoi Lamborghinin tehdaskuljettajia kunnes oman ajovuoronsa loppupuolella osui kanssakilpailijaan sillä seurauksella, että kuljettajan puoleinen pyörä oli vaihdettava samanaikaisesti, jolloin Eskelinen hyppäsi rattiin. Kuitenkin vain hetkeä ennen kuljettajan vaihtoa toinen kanssakilpailija ajoi ulos sillä seurauksella, että tuomaristo lähetti radalle turva-auton.


Olli Kangas ja Mikko Eskelisen autokunnan Elias Niskanen tulivat varikolle ensimmäisinä. Nopean vaihdon myötä Kankaan japanilainen tiimikaveri Yuki Nemoto pääsi palaamaan radalle välittömästi turva-auton perään. Sen sijaan Eskelinen palasi radalle renkaanvaihdon jälkeen yleiskilpailun sijalla 11.


Hetkeä myöhemmin kilpailu pääsi jatkumaan ja myös välittömästi päättymään kun kolme kanssakilpailija osui uusintalähdössä yhteen sillä seurauksella, että ilma oli hiilikuidun osia hetken aikaa sakeana. Lisäksi kun kovavauhtisessa kolarissa myös rataa reunustanut metalliverkko vaurioitui niin tuomaristo keskeytti kilpailun ja julisti sen hetkiset tulokset lopputuloksiksi. Näin suomalainen Olli Kangas Yuki Nemoton kanssa kaikkien pääsi myös omaksi yllätykseksi pokkaamaan yleiskilpailun voiton ja täydet PRO-AM luokan sarjapisteet.


- Eilisen hopeasijan jälkeen lähdettiin tänään tavoittelemaan samanlaista tulosta. Tavoitteiden mukaisessa kyydissä oltiin siihen saakka kunnes arvioin radan pidon väärin ja osuin kanssakilpailijaan jolloin etupuskurin sisäosat alkoivat osittain hangata rengasta. Onneksi rengas ei kuitenkaan rikkoontunut ja kaikkien tuurien säestämänä pääsin lopulta tuomaan auton Mikolle. Kuitenkin sitten samanaikaisesti alkoi radalla sattua ja tapahtua kun kanssakilpailijoita ajautui rengasseiniin siten, että lopulta turva-auto lopullisesti sotki kilpailustrategiamme. Silti palkintokorokkeen alin sija tarjosi meille 10 mestaruuspistettä ja näin saimme lisättyä EM-hopeamitalin etumatkaa 15 pisteeseen, Niskanen kertoo.


- Tänään oli moottoriurheilun Jumalat meidän suomalaisten puolella kun Olli Kangas sai melkoisen lottovoiton päästessään juhlimaan yleiskilpailun ykkössijaa ja vastaavasti meillä Eliaksen osumassa etupyörä kesti kuljettajan vaihtoon saakka. Renkaan kudokset sieltä kyllä näkyi eli montaa kierrosta se ei olisi enää kestänyt, joten meidän oli pakko vaihtaa se ja kärsiä siitä menetetty aika samalla kun minä hyppäsin ohjaamoon. Sitten uusintalähdössä pääsin ajamaan tasan yhden mutkan verran kilpaa kun edestäni kanssakilpailijat kolaroivat autonsa ratavalleihin ja kilpailu lopullisesti keskeytettiin. Silti pronssin ja eilisen hopeasijan pisteiden turvin olemme nyt tukevasti EM-hopeassa kiinni, joka on tuloksellisesti paljon enemmän kuin osasimme elokuussa kilpailukauden avauksessa odottaa, Eskelinen jatkaa.


PRO-AM -luokan sarjatilanteessa puolalaiset Karol Basz ja Andrew Lewandowski varmistivat mestaruuden. Myös Eskelinen ja Niskanen ovat vain muutamaa pistettä vaille vähintäänkin EM-pronssimitalisteja kun kilpailukauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla. Koostelähetys sarjan edesllisestä eli Barcelonan osakilpailuviikonlopusta on nähtävissä sunnuntaina 25.10.2020 klo 13.35 C More MAX TV-kanavalla.

(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Jani Kekoni, Ingo Leipert)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps #1 osakilpailu

pe 23.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 19 kierrosta

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +41,644sek

3. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), +1:50,352sek


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, #2 osakilpailu

la 24.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto, 12 kierrosta

2. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +0,744sek

3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,295sek


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 8/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 116 pistettä

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 80 pistettä

3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 65 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä

7. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 25 pistettä

8. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

9. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä


Comentarios


bottom of page