top of page

Niskanen ja Eskelinen hamuaa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalia

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen hamuaa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalia - Kilpailukausi huipentuu Ranskan Paul Ricardin radalle


Kymmenen osakilpailun mittainen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja paketoidaan nyt viikonloppuna Etelä-Ranskan Paul Ricardin kilparadalla, jossa kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelevat menestyksekästä kilpailukauden päätöstä. Kuusi PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta kahdeksasta ajetusta osakilpailusta napannut suomalaiskaksikko starttaa hopeasijalla lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun ja aikoo palkintogaalassa nostella samaisen sijan sarjapokaaleja.


Saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajava kaksikko on 10 mestaruuspistettä edellä pronssisijalla olevaa italialaista Lorenzo Bomtempelliä, joka starttaa kilpailuun uuden kuljettajansa Massimo Ciglian kanssa. Kun vastaavasti puolalaiset Karol Basz ja hänen tiimikaverinsa Andrew Lewandowski ovat jo karanneet tavoittamattomaan 35 pisteen karkumatkalle, jää suomalaiskuljettajille kilpailussa vain hävittävää kun neljäntenä oleva italialainen Loris Spinelli ja hänen hollantilainen tiimikaveri Gerard van der Horst myöskin hamuavat mitalisijoituksille 26 pistettä suomalaiskuljettajia perässä. Koska jaossa on vielä 30 mestaruuspistettä, tulee viikonlopun kilpailut olemaan kolmen autokunnan välinen taistelu hopea- ja pronssimitalien kohtalosta.


- Helppo ei viikonloppu täällä kesäisen lämpösessä Etelä-Ranskassa tule olemaan kun meillä tosiaan on vain hävittävää. Baszin autokuntaa emme kiinni voi saada ja vastaavasti Bontempellin ja Spinellin autokunnat varmasti tekevät kaikkensa saadakseen meidän 10 pisteen johtoaseman kurottua umpeen. Näin ollen kilpailuihin ei voida lähteä hulluttelemaan vaan keskitytään täysin omaan tekemiseen ja siihen, että saadaan kerättyä enemmän mestaruuspisteitä kun pahimmat kilpailijamme. Tänä vuonna olemme jokaisessa kilpailussa auton maaliin tuoneet ja siten aikaisemmista kilpailuista tutulla taktiikalla lähdetään matkaan, useita autourheilumestaruuksia urallaan napannut Mikko Eskelinen kertoo.


- Tiedän, että tämä Paul Ricardin viikonloppu on tänä vuonna viimeinen mahdollisuus näytää osaamistani ja siten aion tehdä juuri sitä työtä mitä minulta nyt vaaditaan. Kaksi autokuntaa on kaikin keinoin pidettävä takana ja parhaiten se onnistuu kun tuloslistalla itse olemme mahdollisimman korkealla. Jotta sinne päästään niin tiedän, että minun on myös ajettava kilpailukauden parhaimmat suoritukset kuitenkin siten, että auto on tuotava ehjänä maalilipulle. Ei kai siinä sen kummempaa kun laitetaan räkästään ajohanskoihin ja laitetaan kaasu pohjaan, itsevarmuutta puhiseva toinen rata-autoilun Suomenmestari Elias Niskanen jatkaa.


Niskasen ja Eskelisen lisäksi kilpailussa ajaa myös kaksi muuta suomalaiskuljettajaa kun edellisen osakilpailun yllätysvoittaja Olli Kangas tavoittelee samanlaista suoritusta ja tamperelainen 16-vuotias Luka Nurmi tekee debyyttinsä kansainväliseen GT-autourheilumaailmaan. Tänä vuonna Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan voittanut nuorukainen ajaa Leipert Motorsport tiimin yhtä neljästä autosta ja sen myötä saa heti käyttöönsä kaiken tietotaidon mitä Elias ja Mikko ovat keränneet. Näin luvassa on todellinen autourheilun suomalainen superviikonloppu kun lisäksi Formula Renault Eurocup sarjassa ajavat Elias Seppänen ja Willian Alatalo. Lisäksi Toni Vilander hamuaa voittoa viikonlopun pääkilpailusta eli GT World Challenge kuuden tunnin ja 1000 kilometrin GT-kilpailusta.


Perjantain kahden tunnin mittaisen harjoitusjakson päätteeksi ajetaan lauantaisen ja sunnuntaisen osakilpailun aika-ajot. Lauantain 50 minuutin osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 17:15 ja sunnuntain toinen 50 minuutin mittainen kilpailu lähtee käyntiin Suomen aikaa klo 10:10. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä niin Mikko Eskelisen, Elias Niskasen ja Luka Nurmen FB-sivujen kautta:


(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Kekoni, Lamborghini Squadra Corse)


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 8/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 110 pistettä

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 75 pistettä

3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 65 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä

7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

8. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 18,5 pistettä

9. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä





Comments


bottom of page