top of page

Niskanen ja Eskelinen EM-sarjan hopeasijalle!

Belgian legendaarisella SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kauden seitsemännessä osakilpailussa suomalaiskuljettajat nappasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeen kaksi alinta sijaa kun kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen pokkasivat hopeasijan.


Sateisen syyssään säestämässä kilpailussa vahvaa suomalaispanosta täydensi Olli Kangas, joka juhli kolmannella sijalla uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kilpailukauden viidennen palkintokorokesijoituksen myötä Niskanen ja Eskelinen ottivat ison kiinnityksen EM-hopeamitaliin kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.


Aamun aika-ajoissa Elias ja Mikko olivat täysin hukassa kun vika auton jousitusjärjestelmässä pilasi heidän harjoitusjaksonsa ja optimaalisten säätöjen löytämisen. Kuitenkin itse 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko vältti murheet ja sai ajaa niin teknisesti murheettoman sekä myös ajollisesti virheettömän kilpailun. Lisäksi kun osa kanssakilpailijoista epäonnistui rengasruletissa niin suomalaiskaksikko pääsi hyötymään ja sen myötä toiseksi korkeimmat sarjapisteet olivat enemmän kuin tavoitteiden mukainen tulos. Niiden turvin Niskanen ja Eskelinen kipusivat sarjatilanteen hopeasijalle jota heillä on huomenna erinomainen mahdollisuus vankistaa kun nyt kolmannella sijalla oleva italialainen Lorenzo Bontempelli eikä neljännellä sijalla oleva Loris Spinellin ja Gerard van der Horstin autokunta ei aja huomisessa kilpailussa.


- En kyllä olisi aamulla aika-ajojen jälkeen uskonut, että palkintokorokkeen hopeasijalla päivällä olisimme, mutta kun tiimi teki täydellistä työtä auton ongelmien ratkomiseksi niin minulla ja Eliaksella oli suorastaan nautinto laskea märkää asfalttipintaa pitkin. Rengaslotossa valinta osui nappiin ja kun täysin omaa suoritusta ilman suurempia taisteluja saatiin omaa suoritusta ajaa niin tulos oli paljon enemmän kuin osasimme koskaan toivoa, Eskelinen kertoo.


- Olen aina tykännyt ajaa sateisessa kelissä ja pidän sitä isona vahvuutenani. Vaikka aamun sadekelin aika-ajoissa tuskailimme auton kanssa niin tiimin kanssa yhdessä todettiin, että hoidetaan homma kotiin. Iso kiitos menestyksestä kuuluu mekaanikoillemme, jotka suuren paineen alla ratkaisivat ongelmat ja sen myötä antoivat meille auton millä menestyä. Lisäksi kun omalla ajovuorollani pääsin ohittelemaan ja nostamaan meidät yleiskilpailun seitsemänneksi niin kokonaisuudessaan tyytyväinen olen niin itseeni, tiimikaveriini kuin koko tiimin työntekoon menestyksemme eteen, Niskanen jatkaa.


Belgian SPA-Francorchampsin toinen ja samalla kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 13.50.


(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Kekoni, fotospeedy.it)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps #1 osakilpailu

pe 23.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 19 kierrosta

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +41,644sec

3. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), +1:50,352sec


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 7/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 103 pistettä

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 70 pistettä

3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 64 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä

7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

8. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä


Comentarios


bottom of page