top of page

GT-autourheilutiedote: Elias Niskanen avasi SuperCars GT4 Iberia ratasarjan hopeasijalla.

Elias Niskanen avasi SuperCars GT4 Iberia ratasarjan hopeasijalla - Tulos voi kabineteissa muuttua voitoksi


Hallitseva SuperCars GT4 Iberia ratasarjan suomalaismestari, kuopiolainen Elias Niskanen, 22, jatkoi menestyksekästä autourheilu-uraansa siitä mihin puoli vuotta sitten Portugalin Estorilin entisellä F1-radalla jäi. Nyt saman sarjan vuoden 2023 avauskilpailussa hän ja hänen portugalilainen tiimikaveri Nuno Pires saavuttivat PRO-luokan hopeasijan, joka kuitenkin voi vielä muuttua voitoksi.


- 45 minuutin mittaisen kilpailun lämmittelykierroksella kilpakumppanin auto hyytyi radan varteen ja näin kilpailuun lähdettiin turva-auton perästä. Sen aikana kilpailun suvereeniseen voittoon ajanut José Carlos Pireksen ja hänen tiimikaverinsa Francisco Abreu ohittivat kanssakilpailijoita ja niitä virheitä nyt tuomaristo tutkii. Mikäli heille tuomitaan rangaistus niin voi olla, että hopeasija kirkastuu voitoksi, odottelevin mielin sarjan toiseen osakilpailuun valmistautuva Niskanen kertoo.


- Vaikka tiiminä tehtiin virheetön suoritus niin kilpailu ratkesi järjestäjän tekemään virheeseen. He avasivat varikkoportit viittä minuuttia liian aikaisin ja sen virheen voittoon ajanut autokunta hyödynsi. Koska he pääsivät tekemään pakollisen varikkopysähdyksen kilpailun toisen turva-auton perässä ja me emme tehneet niin siinä hävisimme noin 40 sekuntia. Muuten oltaisiin ajamalla saavutettu tavoitteemme. Mutta ei jäädä enää asiaa miettimään vaan haetaan voitto nyt sunnuntai-illasta ajettavasta sarjan toisesta osakilpailusta, Niskanen jatkaa.


Portugalin Portimaon SuperCars Iberia ratasarjan toinen osakilpailu käynnistyy nyt sunnuntaina Suomen aikaa klo 18.50. Sitä voi seurata ns. LIVE-Stream lähetyksenä osoitteesta: https://YouTube.com/live/HKcEfLG0AbA

(Teksti ja kuvat: Jani Kekoni)


EPÄVIRALLISET lopputulokset SuperCars GT4 Iberia, Portimao #1: PRO-luokka, top-3: 1. José Carlos Pires (POR) & Francisco Abreu (POR), BMW M4 GT4, 21 kierrosta 2. Elias Niskanen (FIN) & Nuno Pires (POR), Mercedes AMG GT4, +34,535s 3. Orlando Batina (POR) & Sérgio Azevedo (POR), BMW M4 GT4, +1:04,636

Comments


bottom of page