top of page

Elias Niskaselle tuplavoitto Rata SM-viikonlopulta!

Lamborghini Super Trofeo PRO-AM -luokan EM-sarjaa “päätyökseen” ajava Elias Niskanen osallistui Rata SM-luokkien ensimmäiseen kilpailuviikonloppuun Botnia Ringillä uudessa Formula Open Finland -luokassa. Niskanen oli nopein viikonlopun kaikissa lähdöissä ja ajoi suvereenisti voittoihin sekä lauantaina että sunnuntaina. Formula Open Finland on uusi sarja, johon on yhdistetty useita eri formula-luokkia kuten Formula 3, Formula 4 ja Formula Ford.

LAUANTAI:

Aikataululliset haasteet estivät Eliasta osallistumasta perjantain testeihin, joten ensimmäiset kierrokset Niskanen pääsi ajamaan vasta lauantai-aamun warm-upissa. Elias pääsi kuitenkin nopeasti sinuiksi auton ja radan kanssa ollen harjoitusten nopein. Aika-jossa Elias nipisti ajastaan pois vielä reilun sekunnin, varmistaen paalupaikan reilulla marginaalilla muihin.

Vauhdin puolesta oli odotettavissa ylivoimaista voittoa lauantain finaalista mutta tekniset ongelmat moottorissa antoi oman haasteensa.

- Moottorin kanssa on ollut vähän ongelmia koko viikonlopun ajan. Kun moottori lämpenee, se alkaa pätkimään, emmekä vielä ole pystyneet paikallistamaan syytä sille. Ja mitä kauemmin ajetaan, sitä enemmän se pätkii. Siksi taktiikkana oli ottaa heti alusta riittävän iso kaula muihin, jotta lopussa on varaa hieman himmailla tarvittaessa, Elias kertoo.

Niskasen taktiikka onnistui suunnitelmien mukaan ja maaliin Elias ajoi 42 sekunnin marginaalilla ennen toiseksi ajanutta Juha Frediä.

- Taktiikka onnistui niin kuin olimme suunnitelleet. Finaalin keskivaiheilla alkanut sade kasteli varsinkin radan takalenkin ja siellä oli pari lipsahdusta lähellä mutta onneksi selvisin ehjin nahoin voittaja maaliin. Toivotaan, että sunnuntaina olisi kuiva keli, jotta pääsen yrittämään rata-ennätyksen rikkomista.

Race 1:

1. Niskanen Elias 

2. Fred Juha +42.042

3. Saarniala Axel +1:01.709

SUNNUNTAI:

Sunnuntai-aamu alkoi sateisena ja warm-up ajettiin märällä kelillä Eliaksen ollessa edelleen koko joukon nopein. Iltapäivän finaaliin rata kuitenkin kuivui ja Elias ajoi suvereeniin voittoon 53 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Juha Frediin. Elias paransi kierrosaikaansa lähes sekunnilla lauantain parhaasta ajasta mutta rataennätys jäi vielä haaveeksi.

- Tarkoitus oli laittaa rataennätys uusiksi, mutta aamupäivän sade oli pessyt pidon radasta pois ja se oli aika liukas finaalin alussa. Pito parani kuitenkin joka kierroksella mutta tekniset ongelmat vasemmalle käännyttäessä estivät ennätyksen yrittämisen lopussa. Voitto tuli mutta vähän jäi hampaankoloon rataennätyksen metsästämisessä, ehkä sen kimppuun sitten ensi vuonna uudestaan. Kiitos vielä kaikille tukijoille ja HMH Racingille hyvin hoidetusta viikonlopusta!

Race 2:

1. Niskanen Elias 

2. Fred Juha +53.306

3. Tonteri Risto +1:03.374


Niskasen kilpailukausi jatkuu syyskuun alussa Lamborghini Super Trofeo PRO-AM -luokan EM-osakilpailulla Saksan Nürburgringilla.


Comments


bottom of page