top of page

Elias Niskaselle tarjolla GT4 SuperCars Iberia ratasarjan Mestaruus

Elias Niskaselle tarjolla GT4 SuperCars Iberia ratasarjan Mestaruus - Suomalaiskuljettaja sarjajohtajana Lissabonin finaaliviikonloppuun


Kuluneella kilpailukaudella Espanjan ja Portugalin kansainvälisillä kilparadoilla ajetussa GT4 SuperCars Iberia ratasarjan kolmessa aikaisemmassa kilpailuviikonlopussa viisi palkintokorokesijoitusta viidestä kilpailusta saavuttanut kuopiolainen Elias Niskanen, 22, starttaa 12 pisteen sarjajohdossa Lissabonin Estorilin entisellä Formula-1 radalla ajettavaan sarjan kahteen viimeiseen 45 minuutin mittaiseen osakilpailuun.


Slovenialaisen Lema Racingin Mercedes AMG GT4 autolla ja portugalilaisen tiimikaverinsa Manuel Giaon kanssa kilpaileva Niskanen aikoo jatkaa siitä mihin kaksi kuukautta sitten sarjan edellisessä Barcelonan kilpailuviikonlopussa jäi; Suomalaiskuljettajan ajatuksissa on kahden ehjän kilpailusuorituksen tuomaa palkintokorokesijoitusta sekä ennen kaikkea Mestaruustittelin pahimpien uhkaajien eli Fernando Navarreten ja Gonzalo de Andresin autokunnan lyöminen.


- Luvassa on huikea päätös hienolle kilpasarjalle, jonka jokainen aikaisempi osakilpailu on meidän osalta päättynyt palkintokorokejuhlallisuuksiin. Vaikka sarjajohtajina Estorilin radalle lähdetään niin silti olemme haastajan roolissa, koska Navarreten ja Andresin autokunta on kolmessa osakilpailussa ollut meitä parempi. Kuitenkin, koska he eivät yhdessä kilpailussa päässeet maaliin niin sen myötä minä ja tiimikaverini Manuel Giao olemme 12 pisteen etumatkalla. Kun kolmannella sijalla olevat Guillermo Aso ja hänen tiimikaverinsa Thomas Pintos on 37 pistettä meitä perässä niin siten meidän ainoa tavoitteemme on vain ja ainoastaan Navarreten ja Andresin autokunnan voittaminen niin lauantain kuin sunnuntain osakilpailuissa, Niskanen kertoo.


- Helppoa ei tule olemaan, koska kanssakilpailijamme ovat viikko sitten ajaneet radalla testiä ja siten tuntevat sen kuin omat taskunsa. Sen sijaan minä en tällä tiimikaverini Manuel Giaon kotiradalla edes ikinä käynyt ja siten myös Estorilin kilparata on minulle täysin uusi. Lisäksi kun olen alkuviikon potenut 38 lämpöasteen syysflunssaa niin kohtuuttoman paljon annan kanssakilpailijoille tasoitusta. Tottakai Mestaruutta haetaan, mutta ajetaan nyt ensiksi ja katsotaan sitten mikä on lopputulos, nöyrin mielin Portugalin Lissaboniin suuntaava lupsakka kuopiolainen jatkaa.


Epävakaassa kelissä ajettava Lissabonin finaaliviikonloppu käynnistyy perjantaina aamusta edessä olevilla harjoituksilla ja iltapäivän aika-ajoilla. Sarjan Mestaruustitteli ja muut mitalisijoitukset ratkeavat kahdessa 45 minuutin mittaisessa kilpailussa, jotka kummatkin ajetaan niin lauantaina kuin sunnuntaina Suomen aikaa klo 14.20. Tulospalvelu ja Live-Stream lähetykset löytyvät kilpailuviikonlopun aikana Elias Niskasen virallisilta Facebook sivuilta osoitteesta: https://www.facebook.com/NiskanenElias.

(teksti ja kuvat: Jani Kekoni)


Autourheilu-uran parhaimmat saavutukset: - 2020 - Lamborghini Super Trofeo EM-sarja - HOPEAA - 2020 - Formula Open Finland - MESTARUUS - 2019 - Aasian Formula Renault - NELJÄS - 2018 - Formula Ford Finland CUP - MESTARUUS - 2016 - Formula Ford Finland - MESTARUUS - 2015 - Formula Ford Finland - HOPEAA - 2014 - Karting NEZ KFJ Norja - PRONSSIA - 2012 - Karting KF6 Challenge - HOPEAAComments


bottom of page