top of page

Elias Niskaselle massiivinen pettymys Italian Gran Turismo CUP Sprint ratasarjan avauksesta Misanosta

Elias Niskaselle massiivinen pettymys Italian Gran Turismo CUP Sprint ratasarjan avauksesta Misanosta - Tiimikaverin kolarointi huipensi mollivoittoisen viikonlopun.


Kaksi edellistä kilpailukautta slovenialaisen Lema Racingin kuljettajana menestyksekkäästi ajanut ja Espanjan GT-ratasarjan Mestaruuden voittanut kuopiolainen Elias Niskanen, 23, ei uuden slovenialaisen tiimikaverinsa Andrej Lah'n kanssa päässyt toivottuun vauhtiin Italian Gran Turismo Cup Sprint ratasarjan avauksessa.


Mollivoittoisesti sujuneen kilpailuviikonlopun huipensi tiimikaverin harmittomalta näyttänyt kolarointi; 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2 auton toinen takarengas sai kanssakilpailijalta osuman ja se rikkoi auton ripustukset sekä aiheutti rengasrikon, jonka myötä sunnuntain kilpailu oli pakko jättää kesken. Lauantaisessa kilpailussa kaksikko oli PRO-AM -luokan 13. nopein autokunta.


- Tämä oli pitkän autourheilu-urani yksi haastavimmista kilpailuviikonlopuista. Tiimikaverilleni tämä oli hänen kansainvälisen kilpauransa ensimmäinen iso kilpailu ja myös tiimin uudelle autolle tämä oli ensimmäinen kova koitos. Annoin aikaisemman tietotaitoni autosta tiimin käyttöön ja valmensin tiimikaveriani hänen opetellessa auton saloja, Niskanen kertoo viikonlopun askareistaan.


- Vaikka kieltämättä oltiin kaukana siitä viikonlopulta haettiin niin silti saimme hyvin autoa kehitettyä kuukauden päästä Imolassa ajettavaa sarjan seuraavaa viikonloppua ajatellen. Tyytyväinen olen omaan vauhtiini ja siihen, että pystyin auttamaan tiimiä vaikkakin tulokset jäivät kauas tavoitteista. Toisaalta tätä työtä on minut tiimin haluttu tekemään ja kehitystä jatketaan seuraavien viikkojen aikana, Niskanen jatkaa.


Italia Gran Turismo Cup Sprint ratasarjan Misanon osakilpailuviikonloppu oli täydellinen Lamborghinille, jonka autolla saavutettiin kummankin kilpailun yleiskilpailun kaikki kolme palkintokorokesijoitusta.

(teksti ja kuva): Jani Kekoni)


Lopputulokset Italia Gran Turismo Cup Sprint Misano la 4.5.2024: PRO-AM-luokka, top-3:

1. Giacomo Pollini (ITA) & Matteo Pollini (ITA), Lamborghini Huracán ST Evo 2, 31 kierrosta

2. Stefano Gattuso (ITA) & Andrea Fontana (ITA), Lamborghini Huracán ST Evo 2, +5.083s

3. Alessandro Mainetti (ITA) & Federico Scionti (ITA), Lamborghini Huracán ST Evo 2, +18.150s

13. Elias Niskanen (FIN) & Andrej Lah (SLO), Lamborghini Huracán ST Evo 2, +1 kierros


Lopputulokset Italia Gran Turismo CUP Sprint Misano su 5.5.2024: PRO-AM-luokka, top-3:

1. Stephane Tribaudini (ITA) & Ignazio Zanon, Lamborghini Huracán ST Evo 2, 31 kierrosta

2. Alessandro Mainetti (ITA) & Federico Scionti (ITA), Lamborghini Huracán ST Evo 2, +34.556s

3. Giacomo Pollini (ITA) & Matteo Pollini (ITA), Lamborghini Huracán ST Evo 2, +45.365s

kesk. Elias Niskanen (FIN) & Andrej Lah (SLO), Lamborghini Huracán ST Evo 2, kolari 1. kierros
Comments


bottom of page