top of page

Elias Niskaselle historian ensimmäinen Formula Open Finland -sarjan voitto!

Lamborghini Super Trofeo PRO-AM -luokan EM-sarjaa “päätyökseen” ajava Elias Niskanen pystyi sovittamaan myös toisen Rata SM-luokkien kilpailuviikonlopun omaan kilpailukalenteriinsa ja jatkoi samaan malliin, voittaen molempien päivien lähdöt ylivoimaiseen tyyliin. Näin Niskanen kruunattiin Formula Open Finland -sarjan ensimmäiseksi voittajaksi maksimipisteillä.


- Iso kiitos kaikille tukijoille ja ennen kaikkea HMH Racingille ja Heikki Hirsimäelle, sekä tietysti mekaanikko Markus Mäki-Joupille! Onhan se hienoa päästä tekemään historiaa olemalla uuden sarjan ensimmäinen voittaja, kertoo Elias.


Formula Open Finland on uusi sarja, johon on yhdistetty useita eri formula-luokkia kuten Formula 3, Formula 4 ja Formula Ford. Uuden sarjan ajatuksena on saada mahdollisimman paljon formuloita samaan aikaan radalle, mikä tekisi siitä katsojaystävällisemmän ja kiinnostavamman.

- Oli todella hienoa, että sain mahdollisuuden ajaa sarjaa. Koronan typistämän kauden takia kaikki kierrokset ja kilpailut otetaan ilolla vastaan. Sarjasta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis ja uskon, että siitä tulee ensin vuonna vielä parempi ja nähdään enemmän autoja viivalla, Elias jatkaa.


Niskasella ja HMH Racingilla on ollut voittoisia kausia myös aikaisemmin.

- Historia niin sanotusti toistaa itseään. Olen ajanut Hirsimäen Heikin tiimissä kaksi kautta Formula Fordeissa aikaisemmin ja molemmilla kerroilla pokannut Suomen mestaruuden. Silloin kun yhteistyö toimii, tulee tulostakin, Elias naurahtaa.


Formula Open Finland -luokan Cup-pisteet 1. Elias Niskanen 100p 2. Juha Fred 69p 3. Axel Saarniala 50p


Niskasen kilpailukausi jatkuu lokakuun alussa Lamborghini Super Trofeo PRO-AM -luokan EM-osakilpailulla Barcelonassa, Espanjassa.

Comments


bottom of page