top of page

Elias Niskanen Mercedes AMG GT4 autolla Etelä-Euroopan GT4 SuperCars ratasarjaan.

Elias Niskanen Mercedes AMG GT4 autolla Etelä-Euroopan GT4 SuperCars ratasarjaan - Kuopiolainen hakee sarjan Mestaruutta portugalilaisen Manuel Giãon kanssa.


Suomen radoilta lukuisia Mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia sekä vuonna 2020 kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalin saavuttanut kuopiolainen Elias Niskanen, 21, palaa koronatauon jälkeen kansainvälisille kilparadoille.


Slovenialaisen Lema Racingin Mercedes AMG GT4-luokan kilpa-auton rattiin hyppäävä suomalainen tavoittelee menestystä Iberian niemimaalla ajettavassa kahdeksan osakilpailun mittaisessa ratasarjassa. Tiimikaveriksi hän saa yli 30-vuotisen ja Iberian niemimaan yhden menestyneimmän autourheilija Manuel Giãon, 50.


Neljän osakilpailuviikonlopun ja yhteensä kahdeksan 45 minuutin mittaisen kilpailun GT-autourheilusarjassa Niskanen pääsee mittaamaan vauhtiaan niin Espanjan kuin Portugalin entisillä ja nykyisillä Formula-1 radoilla.


Toukokuun kolmantena viikonloppuna Espanjan Madridin Jaraman radalta alkava ja Portugalin Portimaon sekä Barcelonan Montmelon nykyisten Formula-1 ratojen kautta sarja huipentuu marraskuussa Lissabonin Estorilin entiselle Formula-1 radalle.


Vielä viikko sitten Niskanen oli allekirjoittamassa sopimuspapereita portugalilaisen McLaren -tiimin kanssa kunnes sitten avautui mahdollisuus kilpailla tehokkaammalla Mercedes AMG GT4 autolla ja saada tiimikaveriksi urallaan lukemattomia Mestaruuksia sekä muita mitalisijoituksia voittanut Manuel Gião.

- Vuoden 2020 hopeisen Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan mitalin jälkeen koronarajoitukset kiristyivät. Se suuresti vaikutti mahdollisuuksiin päästä ajamaan kilpailukykyisiin tiimeihin ja siten kilpailutauko venähti 500 päivän mittaiseksi. Nyt alkavalla kilpailukaudella pääsen heti ajamaan yhdellä sarjan nopeimmalla GT4-autolla ja vieläpä moninkertaisen Espanjan ja Portugalin GT-ratasarjojen voittajan kanssa. Näin erittäin motivoituneena palaan kansainvälisille kilparadoille, Niskanen kertoo.


- Hauskinta asiassa on se, että ennen kuin olin edes syntynyt niin tiimikaverini Manuel Gião oli jo ehtinyt juhlia Mestaruutta niin Formula Opel Lotus Nations Cupissa ja Italian Superformula Golden Cuppissa. Lisäksi hän on huikeallaan urallaan saavuttanut myös useita muita mitalisijoituksia niin SEAT Leon Eurocupissa, GT Open ratasarjassa, Formula Opel Eurosarjassa ja Formula 3 Espanjan sarjassa. Nyt myös hän palaa koronasta johtuneen välivuoden jälkeen takaisin kilpailutoimintaan ja sen myötä koen olevani etuoikeutettu päästessäni kilpailemaan tämän ikonisen kuljettajan kanssa, Niskanen jatkaa.


Etelä-Euroopan GT4 SuperCars ratasarjassa takavetoiset GT4-autot kuin etuvetoiset TCR-autot ajavat samassa kilpailussa. Niskanen matkaa Espanjan Madridissa ajattavaan sarjan avausosaviikonloppuun Italian kautta.

- En ole koskaan aikaisemmin GT4-luokan autolla ajanut, joten nyt keskiviikkona Milanon lähellä ajettava testipäivä tulee tarpeeseen. Tazio Nuvolarin radalla ajettavan testipäivän jälkeen matkaan Madridin Jaraman radalle, jossa tulevana viikonloppuna ajetaan kahdet tunnin mittaiset harjoitukset, kahdet aika-ajot ja sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua. Tottakai haluan heti kärkivauhtiin ja sitä varten Äitienpäiväkin vierähti simulaattorin ratissa, rattiruostetta ranteistaan ahkerasti poistanut Niskanen kertoo. (Teksti: Jani Kekoni, ajokuva: Mercedes AMG)

Etelä-Euroopan GT4 SuperCars ratasarjan osakilpailuviikonloput 2022: - 14.-15.05.2022: Jarama (Madrid) - 30.-31.06.2022: Portimao (Algarve) - 25.-26.09.2022: Montmelo (Barcelona) - 18.-20.11.2022: Estoril (Lissabon)


Comments


bottom of page