top of page

Elias Niskanen Lamborghini Squadra Corsen junioriohjelman jäseneksi

Elias Niskanen Lamborghini Squadra Corsen junioriohjelman jäseneksi - Misanon aika-ajoissa kuopiolainen nappasi PRO-AM -luokan kolmannen lähtöruudun.


Italian Rivieralla sijaitsevan Misanon kilparadalla ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjassa kuopiolainen Elias Niskanen ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen ajoivat tyydyttävät suoritukset niin lauantain ensimmäiseen 50 minuutin

iltakisaan kuin sunnuntaina päivällä ajettavaan kilpailukauden toiseen osakilpailuun.


Lamborghinin kilpailutoiminnasta vastaavan Squadra Corsen junioriohjelmaan valittu Niskanen teki hienon debyytin kovatasoisen sarjan ensimmäisissä aika-ajoissa kun hän ajoi sunnuntain osakilpailuun PRO-AM luokan viidennen lähtöruudun. Vastaavasti kun Eskelinen nappasi tänään Suomen aikaa klo 21.45 käynnistyvässä ns. iltakisassa PRO-AM luokan viidennen lähtöruudun niin asetelmat kymmenen osakilpailun mittaiseen kahteen ensimmäiseen lähtöön ovat herkulliset. Sarjan kolmas suomalaiskuljettaja Olli Parhankangas oli aika-ajoissa PRO-luokan 12.


- Kiitän Lamborghinia luottamuksesta kun valitsivat minut juniorikuljettajien kehitysohjelmaansa. Valinta merkitsee minulle paljon ja tarjoaa hyvän pohjan autourheilu-urani kehittämiselle. Vaikka tänään aika-ajoissa kärsin ruuhkasta niin siitä huolimatta olen iloinen, että pystyin urani ensimmäisessä GT-autojen aika-ajoissa tyydyttävästi vastaamaan Lamborghinin entisten ja nykyisten tehdaskuljettajien vauhtiin, Niskanen kertoo.


- Torstain ja perjantain harjoituksissa meitä vaivasi tekniset ongelmat niin moottorin kuin ohjauksen kanssa. Vaikka nyt aika-ajoissa saimme huomata, että kesälaitumille olleet hevoset on saatu laidunnettua takaisin moottoriin niin siltikin ongelmat ohjauksen herkkyyden kanssa

jatkuivat ja se vaikutti suorituksiimme. Kuitenkin viides lähtöruutu tänään illalla keinovalaistuksessa ajettavaan sarjan avausosakilpailuun takaa hyvät kisat varsinkin kun kaikki PRO-AM luokan autot lähteävät kilpailuun peräkkäisistä lähtöruuduista, Eskelinen jatkaa.


Tänään klo 21:45 käynnistyvän iltakisa on nähtävissä ns. Live-Streaam lähetyksinä niin Mikko Eskelisen kuin Elias Niskasen Facebook sivuilla, joissa lähetys käynnistyy noin 15 minuuttia ennen lähtölipun heilahdusta.

(teksti ja kuvat: Jani Kekoni)
Misanon aika-ajojen 1. osion tulokset:

1. Sebastian Balthasar, 1.33:768

2. Edoardo Liberati, 1:34.055

3. Vito Postiglione, 1:34.080

---

16. Mikko Eskelinen, 1.36.466 (5. PRO-AM)


Misanon aika-ajojen 2. osion tulokset:

1. Karol Basz, 1:33.547

2. Loris Spinelli, 1:33.944

3. Kikko Galbiati, 1:33.946

---

9. Elias Niskanen, 1:35.070 (3. PRO-AM)
Commenti


bottom of page