top of page

Elias Niskanen kuin kotonaan Lamborghini Huracanin ratissa.

Autourheilu-urallaan niin Kartingin KF6 Challenge sarjan hopeamitalin kuin Formula Ford CUP- ja Formula Ford Suomenmestaruuden voittanut Elias Niskanen nappasi kuluneella kilpailukaudella useita palkintokorokesijoituksia Aasian Formula Renault ratasarjassa. Koska hän määrätietoisesti pyrkii urallaan eteenpäin oli GTM Motorsportin Shoot Out päivä erinomainen tilaisuus näyttää taitojaan. Kahden päivän aikana Niskanen kiersikin Barcelonan 4,6 kilometrin radan yhteensä 40 kertaa ja sai tiimin insinööreiltä arvokasta tietoa osaamisestaan.

- Hyppääminen pikkuformuloista ns. koppiautoon kävi helposti. Vaikka auto on runsaasti painavampi ja tehokkaampi Formula Fordin ja Formula Renaultiin verrattuna niin siitä huolimatta olin heti kuin kotonani. Lamborghini Huracanin balanssi on hyvä, jonka myötä sitä oli helppo käsitellä. Ainoastaan jarrutustekniikka oli kokonaan erilainen ja sen sisäistämisessä on vielä opiskeltavaa. Lisäksi emme testeissä kertaakaan käyttäneet täysin uusia renkaita, joten todellinen tulostasoni jäi hieman arvoitukseksi. Siltikin, koska tiimin insinööri oli sitä mieltä, että olisin täysin valmis kilpailemaan joko Aasian tai Euroopan Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa, niin nyt minun on taustatiimini ja yhteistyökumppaneideni kanssa pohdiskeltava mahdollisuutta jatkaa kansainvälistä kilpauraani GT-auton ratissa, Niskanen kertoo.

Mikko Eskelinen näkee suomalaiskuljettajilla valoisan tulevaisuuden

- Kaksi vuotta sitten GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin Shoot Out testipäivässä Juuso Puhakka erottui joukosta ja sen jälkeen hän on juhlinut yhteensä 29/34 kertaa osakilpailujen palkintokorokkeella. Vuonna 2018 Puhakka nappasi Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestaruuden ja vuonna 2019 hän pokkasi samaisen sarjan PRO-luokan hopeamitalin. Nyt hän on ottamassa seuraavaa askelmaa urallaan ja tulee lähipäivinä testaamaan GT3-autoa. GTM Motorsportin yhtenä tavoitteena onkin tasoittaa suomalaiskuljettajille tietä kansainvälisiin ratasarjoihin.

- Barcelonan F1-radalla niin Luka Nurmi kuin Elias Niskanen ylittivät kaikki ennakko-odotukset ja ensimmäisestä kierroksestaan lähtien latoivat tulostaululle hämmästyttävän kovia kierrosaikoja. Lisäksi heidän kummankin mediataidot sekä saumaton yhteistyö tiimin mekaanikkojen ja insinöörien kanssa antaa hyvät lähtökohdat suunnitella tulevaisuutta. Mielestäni kummatkin kuljettajat ovat täysin valmiita haastamaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kärkikuljettajat, joten toivotaan, että heidät kilpailuissa tullaan jo tulevana vuonna näkemään, Eskelinen kertoo.

- Näen Lukassa ja Eliaksessa paljon Juuso Puhakkaa, joka nuorena ja menestyksen nälkäisenä kuljettaja ensiksi keskittyi, sitten hyppäsi auton rattiin ja kylmästi laittoi nimensä tulostaulun kärkeen. Näiden kahden vuoden aikana on ollut ilo ja kunnia seurata Juuson kehitystä kun hän kartingista eteni pikkuformuloiden kautta ns. GT-koppiautoon. Olen varma, että Juuso jatkaa samaisella menestyksen tiellä myös tulevissa GT3-testeissä ja sitä seuraavissa sopimusneuvotteluissa, Eskelinen jatkaa.bottom of page