top of page

Elias Niskanen jatkaa voittoputkessa SuperCars Iberia GT-ratasarjassa!

Elias Niskanen jatkaa voittoputkessa SuperCars Iberia GT-ratasarjassa - Barcelonan kahden tunnin kilpailusta 15 sekunnin voitto


Kuopiolainen Elias Niskanen ja hänen portugalilainen tiimikaveri Manuel Giao voittivat Barcelonan Formula-1 radalla ajetun kahden tunnin mittaisen SuperCars Iberia GT4-ratasarjan kilpailukauden kolmannen osakilpailuviikonlopun. Slovenialaisen Lema Racingin Mercedes AMG GT4-autolla ajanut kaksikko jatkoi siitä mihin he kuusi viikkoa sitten Portugalin Portimaon Formula-1 radalla jäivät ja olivat niin harjoitusten kuin aika-ajojen sekä myös kahden tunnin mittaisen kilpailun nopein autokunta. Lisäksi heille kirjattiin bonuspisteet niin aika-ajojen paalupaikasta sekä myös kilpailun nopeimmasta kierrosajasta.

Voitokkaan menestyksen turvin kaksikko matkaa mukavassa 16 pisteen sarjajohdossa kohti Portugalin Estorilin entisellä Formula-1 radalla ajettavaa kilpailukauden viimeistä osakilpailuviikonloppua.

- Sain huonon lähdön kilpailuun ja sen myötä pahin kanssakilpailija pääsi ohitse. Kuitenkin pääsin nopeasti hänen kantaansa ja kun oli aika ohittaa niin jätin jarrutuksen karvan verran liian myöhäiseksi ja dramaattisesti ajoin radalta ulos. Ennnen kuin löysin tieni takaisin areenalle niin siinä hävittiin kymmenisen sekuntia, jonka sitten kuitenkin omalla ajovuorollani ajoin kiinni. Tiimikaverini jatkoi osan toisesta tunnista ja hän puristi meidät johtoasemaan jota minä sitten kilpailun lopussa sain lisättyä 15 sekunnin eroksi, kuvaili Niskanen todellista taisteluvoittoaan.

- Tämä oli henkisesti tärkeä kilpailuviikonloppu kun tiedettiin, että se kuka voittaa tämän kilpailun niin heidän elämänsä huomattavasti helpottuu kilpailukauden viimeiseen viikonloppuun. Aika-ajojen paalupaikan, kilpailun nopeimman kierrosajan sekä tottakai kilpailun voiton myötä saimme lisättyä etumatkaamme viimeiseen kahteen 45 minuutin mittaiseen kilpailuun. Tästä voitosta iso kiitos kuuluu ennen kaikkea slovenialaiselle tiimille sekä ennen kaikkea tiimikaverilleni Manuel Giaolle, jotka kaikki teki tänäkin viikonloppuna virheetöntä työtä. Suuri kiitos ja kumarrus myös yhteistyökumppaneilleni. On ilo ja kunnia tuottaa heidän yrityksilleen ansaitsemaansa näkyvyyttä, Niskanen jatkaa.


Marraskuun puolivälissä mahdollisuus historialliseen toiseen suomalaismestaruuteen?

Tasan 10 vuotta sitten jyväskyläläinen Mikko Eskelinen juhli edellisen kerran saman sarjan Mestaruutta. Kahden kuukauden päästä Elias Niskasella on mahdollisuus kirjoittaa nimensä Iberia SuperCars GT-ratasarjan historian kirjoihin. Kuopiolainen kuitenkin tietää, että moottoriurheilussa ei mitään ei ole saavutettu ennen kuin viimeisen osakilpailun maalilippu heilahtaa.

- Nyt Barcelonassa ajettiin +33 lämpöasteen helteessä. Kahden kuukauden päästä Atlantilta puhaltava tuuli tekee Lissabonin Estorilin radan sateisen liukkaaksi ja myös kylmäksi. Toisaalta sehän on ihan tutut suomalaiset kesäolosuhteet, joten luottavaisin mielin voidaan nyt tätä saavutettua Barcelonan kahden tunnin mittaisen kilpailun voittoa juhlistaa. Kuitenkin ajetaan nyt ensiksi ja katsotaan toisen osakilpailun maalissa, että kenelle sarjan Mestaruuspokaali annetaan, kansainvälisen GT-autourheilu-uransa makoisassa voittoputkessa elävä Niskanen kertoo.

(Teksti: Jani Kekoni)


Lopputulokset SuperCars Iberia 2h Barcelona 2022: Yleiskilpailu Top-3: 1. Elias Niskanen (FIN) & Manuel Gião (POR), Mercedes AMG GT4, 48 kierrosta 2. Fernando Navarrete (ESP) & Gonzalo de Andrés (ESP), McLaren 570S GT4, +14,953s 3. Guillermo Aso (ESP) & Thomas Pintos (SPA), McLaren 570S, +36,423s

EPÄVIRALLINEN sarjatilanne SuperCars Iberia 6/8 osakilpailua, PRO-luokka, Top-3: 1. Elias Niskanen (FIN) & Manuel Gião (POR), Mercedes AMG GT4, 127p 2. Fernando Navarrete (ESP) & Gonzalo de Andrés (ESP), McLaren 570S GT4, 109p 3. Guillermo Aso (ESP) & Thomas Pintos (SPA), McLaren 570S, 98p

Comments


bottom of page