top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen upeasti hopealle Barcelonan F1-radalla

Barcelonan F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailussa sarjassa ainoana kokonaan suomalaisena autokuntana ajanut kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukauden parhaimman sijoituksen kun he hallitsivat kostean kelin olosuhteet PRO-AM luokan toiseksi parhaiten. Rengaslotoksi muodostuneessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa nähtiin runsaasti ulosajoja ja kolarointia kun liukas pikipinta aiheutti murheita usealle autokunnalle. Suomalaiset kuitenkin välttivät ajovirheet ja sen myötä toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitävät heidät mukana kovatasoisen Euroopanmestaruussarjan mitalitaistelussa.


Kuivuudesta kärsinyt Barcelonan alue sai hetkellistä helpotusta vain hetkeä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan viidennen osakilpailun starttia; Taivas avautui ja kostea vesikeli voiteli 4,65 kilometrin kilparadan superliukkaaksi asfalttipinnaksi. Se näkyi jo kilpailua edeltäneellä lämmittelykierroksella kun kaksi autokuntaa lipesi ladulta. Näin turva-auton perässä ajettiin lähes 10 ensimmäistä minuuttia ja kun viimein lähdön hetki koitti niin Eskelinen pystyi nousemaan PRO-AM luokan kolmannelta sijalta toiseksi. Vastaavasti kun GT-autojen uransa ensimmäistä sadekisaa ajanut Niskanen hienosti onnistui puolustamaan hopeasijaa niin tulos oli enemmän kuin tavoitteiden mukainen. Näin 12 mestaruuspistettä pitää suomalaiskaksikon tiukasti sarjan mitalitaistelussa mukana.


- Ei muuten oikeasti ollut helppoa hypätä 620 hevosvoimaisen auton rattiin sadekisassa kun en metriäkään ollut aikaisemmin edes testeissä kostealla pinnalla GT-autolla ajanut. Itse kilpailussa tehtiin hienoa työtä kun ensiksi Mikko nosti meidät luokan hopeasijalle ja sitä sitten minä pystyin maaliin saakka puolustamaan. Eikä kaukana ollut myöskään voitto kun lopulta siitä jäimme seitsemän sekuntia, Niskanen kertoo ja jatkaa,

- Tänään ajettiin erittäin poikkeuksellinen kilpailu kun lopulta kaikki se mitä suunniteltiin niin ei mennytkään niin vaan piti mm. rengaspäätöksiä tehdä sitä mukaa kun kilpailua elettiin. Vaikka voitto olisi ehkä ollut saavutettavissa niin siltikin olen enemmän kuin tyytyväinen tähänastisen autourheilu-urani parhaimpaan GT-autojen sijoitukseen. Koska olemme hienosti jokaisessa osakilpailussa pystyneet yhdellä sijoituksella suorituksiamme parantamaan niin pahaksi laittaisi jos huomenna sunnuntaina jälleen yhdellä sijalla tulosta parantaisimme, Elias Niskanen kertoo.


- Kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa kaksi PRO-AM luokan kanssakilpailijaa suistui seinään ja kun lisäksi kolme muuta autokuntaa jätti koronasyistä Barcelonan kilpailun väliin niin se vastaavasti paransi meidän mahdollisuuksia sarjan mitalitaistelussa, jossa olemme nyt vain neljä pistettä hopeasijaa perässä. Vaikka kostea keli oli vaikea niin silti viisaalla ja oikean taktiikan mukaisella ajolla saavutettiin toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet. Siten olen oikein tyytyväinen niin omaan suoritukseeni kuin ennen kaikkea olen erittäin ylpeä Eliaksen ajosta, koska kokemuksesta tiedän, että ei todellakaan ole helppo paikka hypätä sateiseen keliin autolla, jolla olet aikaisemmin ajanut vain aurinkoisessa kelissä, Mikko Eskelinen jatkaa.


Barcelonan kilpailun maalilipulle ensimmäisenä saapui mäntsäläläisen Patrick Kujalan ja britti Dean Stonemanin muodostama autokunta. Kuitenkin kun heille määrättiin kolmen sekunnin rangaistus kolaroinnista niin kaksikko tipahti yleiskilpailun hopeasijalle ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja italialaisen Kevin Gilardonin taakse.


Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina Suomen aikaa klo 11.45 ja se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä niin Elias Niskasen kuin Mikko Eskelisen Facebook sivujen kautta. Lisäksi Barcelonan osakilpailuviikonlopusta televisioidaan ns. koostelähetys, joka on nähtävissä kahden viikon päästä.


(teksti ja kuvat: Jani Kekoni)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Lauantain

10.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), 22

kierrosta

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +7,421sek

3. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +59,244sek


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 5/10

osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-6:

1. Karol Basz (POL) & A. Lewandowski (POL), 74 pistettä

2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 52 pistettä

3. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä

4. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 48 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

Comments


bottom of page