top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelevat Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan hopeaa

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelevat nousua Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan hopeasijalle - Rikkoontunut iskunvaimennin murheena harjoituksissa


Belgian SPA-Francorchampsin kilparadalla ajettava neljäs osakilpailuviikonloppu kansainvälisestä Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjasta näyttelee suurta roolia kuopiolaiselle Elias Niskaselle ja hänen jyväskyläläiselle tiimikaverilleen Mikko Eskeliselle; Sarjan ainoalle kokonaan suomalaiselle autokunnalle on avautunut erinomainen tilaisuus tavoitella arvostetun GT-kilpasarjan hopeamitalia kun kuuden pisteen karkumatkalla oleva italialainen Lorenzo Bontempelli on joutunut koronakaranteeniin ja vastaavasti neljäntenä olevam Gerard van der Horstin autokunta ei ole toipunut edellisen Barcelonan osakilpailun kovasta ulosajosta. Näin Eliaksella ja Mikolla olisi erinomainen tilaisuus kerätä reilusti mestaruuspisteitä, jotta kolmen viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla heille ripustettaisiin jalometallia kaulaan.


Tiukkojen koronaviruksen turvatoimien säestämänä ajetuissa harjoituksissa saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisessa Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajanut kaksikko ei päässyt tavoitteidensa mukaiseen vauhtiin. Syyllinen löytyi myöhään illalla kun tiimin mekaanikot testasivat iskunvaimentimien toimintakunnon; oikeanpuoleinen takaiskunvaimennin oli menettänyt yli kolmanneksen toiminnastaan ja se aiheutti takapään levottomuuden ja siten kuljettajille luottamuksen menettämisen italialaisen härän käyttäytymiseen.


- Kun asiaa analysoitiin niin samalla löysimme syyllisen myös kaksi viikkoa sitten Barcelonan toisen osakilpailun normaalia vaisumpaan suoritukseen. Onneksi vika löytyi ja saimme ratkaistua ennen perjantaisia aika-ajoja ja ensimmäistä osakilpailua, jossa panoksena on nousu sarjan hopeasijalle kun sillä sijalla oleva italialainen kanssakilpailijamme on joutunut koronakaranteeniin eikä siten pysty ajamaan täällä Belgiassa, Mikko Eskelinen kertoo.


- Täysin omaa suoritusta lähdetään tekemään ja ennen kaikkea runsaasti tarjolla olevia sarjapisteitä keräämään myös sen takia, että haluan saada täydet kilometrit kilpailukokemusta tältä radalta, jossa lauantaina meidän kilpailujen jälkeen startaa yksi arvostetuimmista GT-autojen 24 tunnin kestävyyskilpailuista. Eli nyt kun kahden kovan kanssakilpailijan tiimit eivät ole ajamassa sarjapisteistä niin meidän tehtävänä olisi käytännössä vain ja ainoastaan kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja sitä kautta nousta hopeasijalle, Elias Niskanen kertaa kilpailustrategiaa.


Kilpailujen aika-ajot ajetaan perjantaina Suomen aikaa klo 10.40 ja ensimmäinen osakilpailu käynnistyy klo 14.10. Lauantain toinen osakilpailu ajetaan klo 13.50. Kumpikin osakilpailu on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksenä niin Elias Niskasen kuin Mikko Eskelisen Facebook sivujen kautta:

- Elias Niskasen FB-sivut: https://www.facebook.com/NiskanenElias

- Mikko Eskelisen FB-sivut: https://www.facebook.com/gtmikko


Muista katsoa myös Barcelonan osakilpailuviikonlopun TV-koostelähetys, joka nähdään nyt sunnuntaina klo 13:35 C More MAX TV-kanavalla vain hetkeä ennen Formula-1 Portugalin osakilpailua. Lähetys on nähtävissä sen jälkeen myös niin Eliaksen kuin Mikon kotisivuilla silloin kuin se sinulle parhaiten sopii!

- Elias Niskasen kotisivut: https://www.eliasniskanen.fi

- Mikko Eskelisen kotisivut: http://www.mikkoeskelinen.com


(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Kekoni, fotospeedy.it)


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 6/10 osakilpailua,

PRO-AM-luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 88 pistettä

2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 64 pistettä

3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 58 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä

7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

8. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä


Comentarios


bottom of page