top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoitusta Saksan Nurburgringillä

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoitusta Saksan Nurburgringillä - Lamborghini Super Trofeo osakilpailuviikonlopussa myös yleisö paikalla


Kolme viikkoa sitten Italian Misano Adriaticon kilparadalla kaksi kertaa PRO-AM -luokan neljänneksi korkeimmat Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mestaruuspisteet napanneet, kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen suuntaavat toiveikkain mielin nyt viikonloppuna Saksan Nurburgringilla ajettavaan kahteen seuraavaan 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun.


Kansainvälisen kilpasarjan kokonaan ainoa suomalaiskuljettajien muodostama autokunta jäi Italiassa äärimmäisen niukasti palkintokorokesijoituksesta. Kotitehtävänä olleet virheet on analysoitu ja sen myötä kaksikon tavoitteena on palkintokorokesijoitusten lisäksi nousta mukaan yhteensä 10 osakilpailun mittaisen sarjan mitalitaisteluun.


- Tänä vuonna sarjan taso on kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Varsinkin niin PRO- kuin PRO-AM luokissa palkintokorokesijoitus on otettavissa, mutta se vaatii täysin virheettömän suorituksen. Misanossa pokaalit hävittiin liian pehmeästi suoritetussa kuljettajan vaihdossa eli siltä osin parannettavaa löytyy. Oman mausteensa kilpailuviikonloppuun tuo se, että en aikaisemmin ole myöskään Nurburgringin GP-radalla millään ajoneuvolla kilpaillut. Näin ollen haastetta tulee jälleen varmasti riittämään, Elias Niskanen kertoo.


- Misanossa Elias hienosti näytti osaamistaan, jonka myös Lamborghinin kilpailutoiminnasta vastaava Squadra Corsen päälliköt näkivät ja sen myötä he ottivat hänet Lamborghinin junioriohjelman jäseneksi. Itse olen useasti Nurburgringillä kilpaillut, joten oma kokemukseni ja tietotaito valjastetaan käyttöön kun perjantaina edessä on aika-ajot ja lauantaina sitten kummatkin osakilpailut. Toiveikkaina lähdetään jälleen 620 hevosvoimaista italialaista härkää ottamaan sarvista ja katsomaan pystytäänkö Lamborghinin entisiä ja nykyisiä tehdaskuljettajia haastamaan, Mikko Eskelinen jatkaa.


Nurburburgringin kilpailuviikonlopussa kilpailee myös muita suomalaisia kun Olli Parhankangas hakee menestystä Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarjan PRO-luokassa ja Willian Alatalo tavoittelee palkintokorokesijoituksia Formula Renault 2.0 EuroCupissa. Myös katsojat pääsevät seuraamaan tapahtumaa kun turvavälit huomioiden heille on katsomot avoinna. Sen sijaan ratavarikko pysyy suljettuna yleisöltä koko kilpailuviikonlopun ajan.


Kummatkin Nurburgringin Lamborghini Super Trofeo ratasarjan osakilpailut ovat lauantaina nähtävissä ns. Live Stream lähetyksinä niin Elias Niskasen (https://www.facebook.com/NiskanenElias) kuin Mikko Eskelisen (https://www.facebook.com/gtmikko) Facebook -sivujen kautta. Lisäksi

edellisen osakilpailuviikonlopun eli Misanon TV-koostelähetys on katsottavissa YouTubessa silloin kuin se sinulle parhaiten sopii: https://youtu.be/Cu1TZP07bfU.

(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Fotospeedy.it)

Comentários


bottom of page