top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalistit

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan hopeamitalistit - 8/10 palkintokorokesijoitusta enemmän mitä kilpailukauden alussa kaksikko uskalsi odottaa


Rata-autoilun kaksi Suomenmestaria, kuopiolainen Elias Niskanen ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisyyttä hipovat suoritukset Etelä-Ranskan Paul Ricardilla ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan päätösosakilpailussa kun sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta nappasi lauantaisesta osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman ja sunnuntaina saman luokan hopeasijan. Niiden turvin sinivalkoinen tiimi juhli ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa kun he kummassakin kilpailuviikonlopun lähdössä pystyivät lyömään samaa sijaa tavoitelleen italialaisen Lorenzo Bomtempellin.


Hopeamitali ei ollut suomalaisille sattumaa vaan puhtaasti kovan työn tulos kun kilpailusta toiseen niin Lamborghinin junioriohjelman kuljettajana ajanut Elias Niskanen kuin useita EM- ja Aasian sarjan mitalisijoituksia napannut Mikko Eskelinen paransivat suoritustaan jokaisessa kilpailukauden osakilpailussa. Hopeasija oli täysin ansaittu myös siksikin, että kaksikko toi auton maaliin jokaisessa ajamassaan sarjan kymmenessä osakilpailussa. Näin hopeasijan voittomarginaaliksi muodostui lopulta 21 pistettä kun taas PRO-AM luokan voitto karkasi 45 pisteen päähän.


Jokaisessa osakilpailuviikonlopussa asetettujen tavoitteiden ylittäminen laittoi pitkällä autourheilu-urallaan saavuttaneen Mikko Eskelisen herkistymään.


- Urallaan rata-autoilun Formula Ford luokan Suomen- ja CUP mestaruuksia saavuttanut tiimikaverini Elias Niskanen oli mies paikallaan kun hän tänäänkin erinomaisesti haastoi sarjan yleisen luokan kärkikuljettajia. Vastaavasti kun minä pystyin maaliviivalle saakka puolustamaan PRO-AM luokan hopeasijaa niin sen myötä kilpailukausi sai arvoisensa päätöksen. Kultamitaliin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia kun puolalaisten Karl Baszin ja Andrew Lewandowskin autokunta oli jokaisessa kilpailussa meitä karvan verran parempi. Näin ollen hopeamitali tuntuu täysin voitetulta sijoitukselta, koska se oli ihan maksimi tulos mitä olisimme muutenkaan voineet saavuttaa. Kaikin puolin tavoitteet saatiin täytettyä ja siksi erittäin ylpeä olen niin Eliaksen kuin koko tiimimme toiminnasta menestyksemme eteen, Mikko Eskelinen kertoo.


- Tänä vuonna jokainen Euroopan kilparata oli minulle täysin uusi kokemus ja kun jokaisella viidellä radalla pystyttiin vähintään neljänneksi korkeimmat pisteet tuomaan kotiin niin tyytyväinen olen. Mikko hoiti oman tonttinsa paremmin kuin hyvin ja kun minäkin pystyin näyttämään osaamistani niin hopea oli täysin ansaittu. Määrätietoisesta toiminnasta kertoo myös se, ettemme myöskään lähteneet varmistelemaan vaan tänäänkin ajettiin aivan maksimisuoritus alusta loppuun. Siksikin oli hienoa päättää pitkä kilpailukausi PRO-AM luokan palkintokorokkeen hopeiselle sijalle ja samalla pokata myös saman luokan sarjan hopeamitali. Kaikkinensa mahtava päätös upealle kilpailukaudelle, joka antoi minulle runsaasti kokemusta kansainvälisestä GT-autoilusta ja todisteen siitä, että vauhtini riittää kilpailujen kärkikahinoihin. Nyt hetki juhlitaan ja sitten aletaan rakentaa kilpailukautta 2021, Elias Niskanen jatkaa.


Eskelisen ja Niskasen saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä oli suuret juhlat kun heidän toinen autokuntansa voitti AM-luokan mestaruuden, kolmas autokunta nappasi sunnuntaisen yleiskilpailun voiton ja neljännessä autossa ajanut 16-vuotias tamperelaisen Luka Nurmi teki vahvan debyytin kansainvälisiin ratasarjaan. Nurmi ajoi koko viikonlopun virheettömästi ja kellotti erittäin lupaavia ja vertailukelpoisia kierrosaikoja.


(Teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Kekoni, Leipert Motorsport)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 14.11.2020, Lauantain

kilpailu, PRO-AM, Top-4

1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta

2. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +28.632sek

3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +41.734sek

4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +52.363sek


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard 15.11.2020,

Sunnuntain kilpailu, PRO-AM, Top-4

1. Karol Basz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 24 kierrosta

2. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), +52.602sek

3. Josef Zaruba (CZE) & Bronislav Formanek (CZE), +52.974ek

4. Lorenzo Bontempelli (SWI) & Massimo Ciglia (ITA), +1;25.633sek


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 10/10

osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-10

1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 147 pistettä

2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 102 pistettä

3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 81 pistettä

4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

5. Bronislav Formanek (CZE), 40 pistettä

6. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä

7. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 28 pistettä

8. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 26 pistettä

9. Josef Zaruba (CZE), 23 pistettä

10. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

Comments


bottom of page