top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintokorokkeella Saksassa

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintokorokkeella Saksassa - Suomalaiskaksikko nousi Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan mitalitaisteluun


Saksan Nurburgringin GP-radalla ajetuissa kahdessa 50 minuutin mittaisissa kilpailuissa sarjan ainoa kokonaan suomalaisautokunta ajoi virheettömät suoritukset, jotka huikean taistelun jälkeen palkittiin kummankin osakilpailun PRO-AM luokan kolmanneksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.


Kilpailuviikonlopun ensimmäisessä ja samalla kilpailukauden kolmannessa osakilpailussa suomalaiset jätättivät 2,921 ja toisessa 0,475 sekuntia mitalikamppailun kannalta pahimpia italialaisia kanssakilpailijoitaan. Periksiantamattomat suoritukset toivat Niskaselle hänen GT-autourheilu-uran ensimmäiset palkintosijoitukset kun kuudetta vuotta sarjassa ajavalle ja urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia saavuttaneelle Eskeliselle pokaalit olivat jo numerot 41 ja 42.


Kummassakin kilpailussa suomalaiskaksikko vältti ongelmat ja onnistuneen kilpailustrategian myötä saavuttivat tavoitteensa; Kuukausi sitten edellisessä Italian Misanossa ajetuissa kilpailuissa Niskanen ja Eskelinen jäivät kaksi kertaa niukasti neljänsiksi kun nyt he niukasti olivat kolmansia. Vaikka PRO-AM luokan kahdelle nopeimmalle autokunnalle ei Elias, ei Mikko eikä kukaan muukaan kanssakilpailija mahtanut mitään, juhlivat suomalaiset palkintokorokesijoituksia kuin voittoja.


- Tavoitteenamme oli minimoida Italian Misanossa tehdyt virheet ja ajaa muutenkin virheettömästi. Kun pystyimme aika-ajojen kolmannet lähtöruudut pitämään maaliin saakka niin voidaan sanoa, että ajoimme niin tuloksellisesti kuin ennen kaikkea suorituskyvyllisesti ihan maksimaalisen viikonlopun. Minä pystyin erittäin kovassa seurassa pitämään sijoitukseni ja kun Mikko teki yhden pitkän autourheilu-uransa tasaisimman ja nopeimman suorituksen niin maalilipulle saavuttiin karvan verran EM-mitalitaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita. Tyytyväinen olen niin omaani kuin Mikon sekä ennen kaikkea tiimimme toimintaan sekä kansainvälisen autourheilu-urani ensimmäisiin GT-autojen palkintoihin, jotka kieltämättä maistuvat suurelta voitolta, Niskanen kertoo.


- Elias jälleen näytti miksi hänet on valittu Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kun hän teki juuri sitä työtä mitä häneltä odotettiin. Lähdössä huikea syöksy ensimmäiseen mutkaan ja muutenkin virheettömät suoritukset aina harjoituksista maalilipulle saakka ovat juuri niitä näyttöjä mitä nyt häneltä on vaadittu. Lisäksi kun minä pystyin pitämään Eliaksen meille ajamat sijoitukset niin kaksi kolmatta sijaa antoi meille valtavasti itseluottamusta tuleviin kilpailuihin sekä ennen kaikkea Euroopanmestaruussarjan mitalitaisteluun, jonka pronssimitalista tulemme italaisten Damiano Fioravantin ja Lorenzo Bontempellin autokunnan kanssa seuraavissakin kilpailuissa tiukasti ajamaan, Eskelinen jatkaa.


Yleiskilpailujen voitot menivät brittiläisen Dean Stonemanin ja hänen italialaisen Kikko Galbiatin sekä tanskalaisen Kevin Rosselin ja hänen italialaisen tiimikaveri Alberto di Folcon nimiin. PRO-AM -luokassa puolalaiset sarjajohtajat Karol Basz ja Andrej Lewandowski sekä italialainen Loris Spinelli hollantilaisen tiimikaverinsa Gerard van der Horstin kanssa hallitsevat luokan kahta ensimmäistä sijaa ennennFioravantia ja Bontempelliä sekä Eskelistä ja Niskasta.


Sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Espanjan Barcelonan kilparadalla.

(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Fotospeedy.it)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Nürburgring, #1 kisa:

1. Dean Stoneman (GBR) & Kikko Galbiati (ITA), 21 kierrosta

2. Raul Guzman (MEX) & Milos Pavlovic (SRB), +4,014sek

3. Kevin Rossel (DEN) & Alberto di Folco (ITA), +11,934sek

---

10. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +22,623sek (PRO-AM 3.)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Nürburgring, #2 kisa:

1. Kevin Rossel (DEN) & Alberto di Folco (ITA), 25 kierrosta

2. Dorian Boccolacci (ITA) & Kevin Gilardoni (ITA), +4,779 sec

3. Raul Guzman (MEX) & Milos Pavlovic (SRB), +5,195sek

---

9. Elias Niskanen (FIN)& Mikko Eskelinen (FIN), +58,038 sec (PRO-AM 3.)


Lamborghini Super Trofeo Europe EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 4/10

osakilpailua: PRO-AM -luokka

1. Karol Basz (POL) & Andrej Lewandowski (POL), 62 pistettä

2. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä

3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), 37 pistettä

4. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 36 pistettä

5. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

6. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä

Comments


bottom of page