top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa neljänneksi nopein Italian Misanossa

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen kaksi kertaa neljänneksi nopein Italian Misanossa - Taistelu hopeasijasta ratkesi kilpailun viimeisessä mutkassa.


Italian Misano Adriaticon kilparadalla paahtavassa helteessä ajetussa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan avausviikonlopussa kuopiolaisen Elias Niskasen ja jyväskyläläisen Mikko Eskelisen muodostama sarjan ainoa kokonaan sinivalkoinen autokunta saavutti kaksi kertaa PRO-AM luokan neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet ja on

niiden turvin sarjatilanteessa luokan neljännellä sijalla kun ajamatta on vielä kahdeksan osakilpailua.


Lauantaina yön pimeydessä ajetussa iltakisassa suomalaiset eivät pystyneet vastaamaan Lamborghinin tehdaskuljettajien tähdittämien kahden nopeimman autokuntien vauhtiin. Sama kaava toistui myös sunnuntain kilpailussa, jossa kuitenkin kilpailun loppuosalla Loris Spinellin ja Gerard van der Horstin autokunnalle sattui ajovirhe ja se pudotti heidät Eskelisen eteen. Näin jännitys palkintokorokkeen kakkossijasta huipentui 50 minuutin mittaisen kilpailun viimeiseen mutkaan, jossa samalla kun Eskelinen teki viimeisen hyökkäyksen kakkossijalle niin takaa tullut kotiradallaan ajaneiden italialaisten autokunta pääsi yllättämään ja nousemaan lopulta viimeisille metreille saakka suomalaisille tarjolla ollelle palkintokorokkeen alimmalle sijalle.


Sarjan kolmas suomalaiskuljettaja Olli Kangas kärsi rengasrikon ja joutui jättämään kilpailun kesken sen kuudennella kierroksella.


- Lauantain kilpailussa oltiin hieman liian pehmeitä ja siten sunnuntain kilpailuun päätettiin laittaa kaikki osaaminen peliin. Autourheilu-urani toinen GT-autojen kilpalähtö sujui moitteetta kun kymmenestä lähtöruudusta pääsin ongelmitta matkaan. Tyytyväinen olen siihen, että koko ajovuoroni ajan pystyin vastaamaan edelläni ajaneiden PRO-kuljettajien vauhtiin ja sen myötä kilpailun puolivälissä toin auton Mikolle PRO-AM luokan kolmossijalla, jota hän pystyi puolustamaan aina kilpailun viimeiseen mutkaan saakka. Vaikka tällä kertaa niukasti jäätiin jälleen neljänneksi niin silti saimme hyvän avauksen erittäin kovatasoiselle kilpailukaudelle, Elias Niskanen kertoo.


- Elias ajoi täysin virheettömän sekä ennen kaikkea nopean viikonlopun ja siten antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan, joka myös Lamborghinin kilpailutoiminnasta vastaavat henkilöt ovat huomanneet kun valitsivat hänet heidän juniorikuljettajien kehitysohjelmaan. Vaikka nyt

äärimmäisen niukasti jäätiin luokkamme palkintokorokesijoituksesta niin tulokset silti lupailevat hyviä kilpailuja myös jatkossa. Toivotaan vain, että Eurooppa pysyisi terveenä niin saataisiin kausi suunnitelmien mukaisesti ajettua, Eskelinen jatkaa.


Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan perinteikkäällä Nurburgringin GP-radalla.

(teksti: Jani Kekoni, kuva: Leipert Motorsport)


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano 2020, #1 kisa, 11.8.2020,

PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Karol Batz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 31 kierrosta

2. Loris Spinelli (ITA) & Gerard Van der Horst (NDL), +32,255sek

3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), +39,274sek

4. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +1:09,247sek


Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Misano 2020, #2 kisa, 12.8.2020,

PRO-AM -luokka, Top-3:

1. Karol Batz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 31 kierrosta

2. Loris Spinelli (ITA) & Gerard Van der Horst (NDL), +49,124sek

3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), +49,566sek

4. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +49,923sek


EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 2/10 osakilpailua, PRO-AM -luokka, Top-4:

1. Karol Batz (POL) & Andrzej Lewandowski (POL), 31 pistettä

2. Loris Spinelli (ITA) & Gerard Van der Horst (NDL), 24 pistettä

3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), 21 pistetä

4. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 16 pistettä
Comments


bottom of page