top of page

Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ajavat koronalta karkuun Barcelonassa- panoksena mitalisijoitukset

Vaikka Espanjan Barcelonassa ajattavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruusarjan kolmannen osakilpailuviikonlopun kaksi 50 minuutin mittaista kilpalähtöä ajetaan lauantaina ja sunnuntaina niin jo nyt tiedetään, että suomalaiskuljettajat tulevat ajamaan paremmuudestaan myrskyn ytimessä; Maailmanlaajuisen korona-ajan Euroopan pahimman tautipesäkkeen lisäksi odotettavissa on raju ukkosmyrsky, joka viikonlopun aikana tulee kovasti pieksemään Katalonian aluetta.


Neljän osakilpailun jälkeen sarjan ainoalla kokonaan suomalaisella autokunnalla on isot panokset, koska sarjan PRO-AM luokan mitalisijoitus on vain yhden pisteen päässä. Koska myös Koronavirus pandemia on alati kiihtymässä, tietää Niskanen ja Eskelinen, että Barcelonan osakilpailuviikonloppu voi olla samalla myös koko kilpailukauden viimeinen ja sen myötä panoksena kilkpailuissa on vähintäänkin pronssimitalien kohtalo.


- Ensiksi on todettava, että hienosti on niin lentoyhtiöt, autovuokraamot, hotellit kuin ennen kaikkea kilpailujen toteuttajat löytäneet turvallisen tavan millä kilpailutoimintaa voidaan pyörittää. Näin ollen niin tiimit kuin me kuljettajat voimme huoletta keskittyä työhömme eli kilpailutoiminnan toteuttamiseen ja siten oikein luottavaisin mielin nyt tavoitellaan EM-sarjan mitalisijoitusta, Elias Niskanen kertoo.


- Vuosi sitten Elias ajoi ensitesti 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla täällä Barcelonan radalla ja koska minä olen pitkällä autourheilu-urallani useasti täällä kilpaillut niin rata on meille erittäin tuttu. Siitä huolimatta viikonlopuksi rakentuva ukkosmyrsky huolestuttaa, koska sateella emme kuitenkaan ole metriäkään ajaneet. Toisaalta olosuhteet tulevat olemaan kaikille samat ja siten uskon, että viikonlopun kilpailuissa tulee tapahtumia riittämään. Koitetaan välttää murheet ja saavuttaa tavoitteemme eli kaksi PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta, Eskelinen jatkaa.


Sarjassa nähdään kunnioittavasti suomalaisväriä kun Olli Kangas jatkaa debyyttikauttaan PRO-luokassa ja saa sinne vastaansa vieraskuljettajana ajavan mäntsäläläisen Patrick Kujalan, joka muistetaan vuosien 2016 ja 2016 Lamborghini Super Trofeo ratasarjan mestarina. Hän kilpailee brittiläisen Dean Stonemanin parina ja sen myötä ajavat yleiskilpailun voitosta kun taas Eskelisellä ja Niskasella panoksena on menestyminen PRO-AM -luokassa.


Viikonloppu käynnistyy nyt perjantaina ajettavilla kahdella tunnin mittaisella harjoituksella. Lauantaina aamusta ajetaan kahdet aika-ajot ennen klo 15:45 Suomen aikaa käynnistyvää ensimmäistä osakilpailua. Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 11:50 Suomen aikaa. Kumpikin osakilpailu on nähtävissä ns. LIVE-lähetyksenä niin Mikko Eskelisen kuin Elias Niskasen Facebook -sivuilla. Lisäksi kilpailuista tullaan myöhemmin lokakuussa näkemään ns. koostelähetys C More TV-kanavalla.


(teksti: Jani Kekoni, valokuvat: Juha Niskanen, Fotospeedy.it)


Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 4/10

osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-6:

1. Karol Basz (POL) & A. Lewandowski (POL), 62 pistettä

2. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä

3. Damiano Fioravanti (ITA) & Lorenzo Bontempelli (ITA), 37 pistettä

4. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 36 pistettä

5. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä


Comments


bottom of page