top of page

Elias Niskanen hakee menestystä Italian GT Cup Sprint ratasarjan Imolan osakilpailuviikonlopusta

Elias Niskanen hakee menestystä Italian GT Cup Sprint ratasarjan Imolan osakilpailuviikonlopusta ja toimii valmentajana tiimikaveri Matej Košiclle.


Kuukausi sitten Lamborghini Huracan ST Evo II autolla Italian GT Cup Sprint ratasarjan avausviikonlopussa slovenialaisen Andrej Lahin kanssa ajanut kuopiolainen Elias Niskanen janoaa pistesijoituksia nyt viikonloppuna Italian Imolan radalla ajettavassa sarjan toisesta osakilpailuviikonlopusta. 


Yhden neljästä ajetun kilpailuviikonlopun ja siinä ajetun kahden tunnin mittaisen osakilpailun jälkeen vielä pisteittä oleva Niskanen kilpailee Imolassa slovenialaisen Lema Racingin kuljettajana ja Matej Košicin tiimikaverina. Kuluneen kuukauden aikana suomalaiskuljettajan rooli on laajentunut tiimin ajovalmentajan työtehtäviin.


- Lema Racing ajaa useaa kilpasarjaa sekä valikoituja muita ratakilpailuja niin Lamborghini Huracan ST Evo II kuin Mercedes AMG GT4 autoilla. Olen viimeisen kuukauden ajan ollut ja koko tämän loppuvuoden sopinut olevani Lema Racingin palveluksessa niin kuljettajana kuin ajovalmentajana tiimin muille kilpailijoille. Italiaan saavuin Espanjan Jerezistä, jossa ajettiin SuperCars GT4 Iberia ratasarjan avausviikonloppu ja sitä ennen testattiin Italian Vallelungassa sekä ajettiin kaksi voitokasta kilpailua Itävallan Red Bull Ringillä, kiireistä kevättä elävä Niskanen kertoo.


- Imolan kilpailuviikonloppuun olemme valmistautuneet Milanon lähellä sijaitsevalla Cremonan radalla, jossa haettiin parempia säätöjä autoomme sekä ennen kaikkea kokemusta slovenialaiselle tiimikaverilleni Matej Košiclle. Töitä on painettu hartiavoimin ja nyt niin perjantain vapaissa harjoituksissa kuin viikonlopun kahdessa aika-ajoissa sekä kahdessa osakilpailussa näytetään mitä olemme oppineet. Ainakin nyt olemme paljon paremmin valmistautuneimpia kuin kuukausi sitten Misanossa, jossa uudella autolla kilpailimme täysin väärillä säädöillä, Niskanen jatkaa.

(teksti ja kuvat: Jani Kekoni)


Tulospalvelu ja LIVE-lähetykset löytyvät perjantaista eteenpäin osoitteesta: https://www.acisport.it/en/cigt/home
Comments


bottom of page